MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Bratarile handmade, din pasiune si pentru suflet

Imi place sa cred ca fiecare dintre noi are o pasiune anume, chiar daca pasiunea este legata de un sport sau, pur si simplu, de colectia de bibelouri pe care vrem sa o facem impresionant de mare. Iar daca ma intrebati pe mine ce pasiune am, am sa va raspund scurt : bratarile. Si nu vorbesc despre orice fel de bratari, ci despre cele lucrate manual. In familia mea, majoritatea are cate o ocupatie inafara jobului, un hobby sa ii zic asa. Asa cum si eu am, desi as numi-o mai mult pasiune.

Chiar daca lucrez foarte mult la birou si merg deseori si pe teren, pentru ca munca de teren face parte din ceea ce fac eu, in weekend am timp si de mine, dar si de pasiunea mea. Si bratarile handmade pe care le lucrez sunt, dupa cum si prietenii, dar si familia mi-au zis, deosebite. Pun in ele atat suflet, cat si pasiune si atunci cand porti o bratara, te simti bine, Zen as spune. Iar daca crezi ca o astfel de bratara ti-ar purta noroc, atunci o vei avea cu tine aproape mereu, oriunde mergi. Si eu nu numai ca cred in ceea fac, dar cred si in binele pe care il emana. In casa, am o camera speciala in care si lucrez, dar imi si expun lucrarile si chiar daca vand foarte putin din ceea ce fac, nu vad asta ca fiind vreo problema sau vreo piedica in drumul meu.

Zilele trecute s-a intamplat sa pierd o bratara in baia mamei mele, in casa in care am copilarit. Si pentru ca toate margelele care o compuneau s-au imprastiat care incotro, a trebuit sa le adun pe toate cum am putut. Desi eram destul de focusata asupra a ceea ce faceam in acel timp, anume sa adun de pe jos margelele cazute, am observat ceva neinregula cu chiuveta din baie. Mai exact, filtrul acela era pana la refuz de plin de reziduuri si stiam, din experienta proprie, ca asta nu era ceva bun si ca trebuia schimbat. Asa ca i-am recomandat mamei sa il schimbe, pentru ca era neaparat si necesar si m-am bucurat ca, stand la casa, nu consuma apa decat de la pompa din curte, si nusi din cea de la chiuvetele din casa. Pentru ca tot am mentionat de filtre de apa, mai multe modele de filtre aici.

Dupa ce am adunat toate margelele pierdute si i-am zis si mamei despre ce e vorba in legatura cu acel filtru, m-am gandit imediat la cat de mult noroc mi-a purtat acea bratara, dar cu toate acestea nu puteam sa o mai fac sa arate ca inainte. Si pentru ca bratara aceea si-a pierdut forma initiala si culorile au fost, apoi, asezate intr-o alta ordine, norocul era tot acolo, pentru ca pe el nu l-am pierdut deloc. Prin asta vreau sa spun ca ce a reprezentat bratara mea handmade pana atunci nu s-a pierdut, ci a ramas in sufletul meu, in primul rand si in al 2-a rand, in atmosfera binefacatoare cu care m-am inconjurat.

 

mena