MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Te-ai intrebat vreodata care sunt lucrurile de baza dintr-un laborator?

Te-ai intrebat vreodata care sunt lucrurile de baza dintr-un laborator?

Atunci cand vorbim despre laboratoare, asocierile care ne vin in minte imediat sunt: mediu steril, curat, halate albe imaculate, sticlarie perfect curata, lumina puternica si asa mai departe. Acestea sunt caracteristicile de baza ale unul laborator care respecta toate standardele impuse de legile in vigoare. Un laborator este un mediu curat pana in cele mai mici detalii, acest lucru este clar.

Avand in vedere ca asocierile cu privire la definirea unui laborator nu intarzie sa apara, oare ar fi cele care arata ca un laborator este complet? Aici ma refer la aparatele, sticlaria si instrumentele ce stau la baza tuturor experimentelor si testelor care au loc intr-un laborator. In cele ce urmeaza iti vor prezenta cateva dintre aceaste pentru ca tu sa stii pe viitor ce lucruri ii lipsesc laboratorului cu care intri in contact.

Sticlaria si volumetricele de laborator

Printre toate lucrurile ce compun categoria sticlarie de laborator se numara termometrele. Ele sunt mai mult decat necesare intr-un laborator. Se poate sustine cu usurinta ca multe dintre lucrurile care se petrec acolo nu ar fi posibile daca nu ar exista astfel de instrumente.

Pe Precisa.ro se regaseste termomentrul cu sonda Hanna HI 146 00. El este un termomentru de mare acuratete cu sonda profesionala si cablu flexibil de 2 m. Totodata, sistemul Cal-Check incorporat in acest termomentru, le permite utilizatorilor sa verifice starea de functionare, acuratetea instrumentului in orice moment.

Sonda sa este fixa, din otel inoxidabil, lucru care ii stimuleaza rezistenta in timp. Un astfel de termometru poate masura temperaturi cuprinse intre -50⁰C si +150⁰C.

Tot in aceasta categorie se regasesc si paharele Berzelius, baloanele Kjeldhal, cele cu slif, cele de distilare si nu numai. Le poti vedea pe toate accesand precisa.ro.

Ustensilele si instrumentarul pentru laborator

Un laborator isi poate mentine emblema de spatiu steril si curat doar in cazul in care in incinta sa se lucreaza cu ustensile si instrumente de laborator calitative. In cazul in care acestea nu prezinta certificarea calitatii, testele si analizele nu vor fi de o acuratete si o precizie ridicata.

Daca accesezi precisa.ro vei descoperi diferite truse de disectie, stative din inox cu numar diferit de tuburi, stative pentru eprubete si multe altele. Se poate afirma ca ele sunt baza unui laborator pentru rolul pe care il indeplinesc.

Ustensilele si instrumentarul de laborator sunt cele care le usureaza munca celor ce le folosesc. Totodata, stimuleaza precizia si acuratetea oricarui experiment sau test. Atat timp cand sunt confectionate din materiale calitative, nu pun in pericol in niciun fel viata celui care le foloseste.

Ustensile si instrumentar gasesti pe site-ul aminitit si anterior. Le poti examina si ulterior cumpara daca te pasioneaza acest domeniu, al chimiei, al vietii exprimate in nanometri, in lucruri pe care nu le poti observa cu ochiul liber.

Ca o concluzie, iti voi spune ca toate lucrurile de care ti-am vorbit anterior sunt cele fara de care un laborator nu ar functiona. Totodata, nu trebuie uitat faptul ca doar cele calitative pot fi emblema unui laborator ca la carte, in adevaratul sens al cuvantului.

mena