MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Alergiile si stilul de viata – afla de un tratament natural pentru copiii alergici

Alergiile si stilul de viata – afla de un tratament natural pentru copiii alergici

Odata cu venirea sa pe lume, nici nu mai incape indoiala ca bebelusul devine centrul familiei, motivul tuturor sa zambeasca, dupa o zi lunga si aglomerata. De aceea, atunci cand cel mic intampina o problema, linistea caminului este perturbata si fiecare incearca sa gaseasca solutii pentru a-i reda starea de bine. In asemenea situatii, nu trebuie sa disperam, intrucat cei mici sunt vulnerabili in primele luni de viata si sunt predispusi la tot felul de afectiuni specifice perioadei copilariei.

Printre problemele frecvent intalnite in randul copiilor se numara alergiile, ce trebuie sa fie recunoscute de catre parinti si tratate cu seriozitate si atentie. Mai mult de atat, este recomandat ca parintii sa se informeze din timp cu privire la afectiunile cu care se pot confrunta cei mici, pentru a stii cum sa le gestioneze optim atunci cand ele apar. Insa, cum este posibil acest lucru? Ei bine, pot lectura o lucrare care trateaza cu lux de amanunte problema alergiilor, ce poarta denumirea de VindecaDAI.

Cartea Vindeca DAI vine in sprijinul parintilor

Este cu adevarat impresionant modul in care lucrarea Vindeca DAI este realizata, intrucat abordeaza cu complexitate subiecte importante si faciliteaza intelegerea de catre parinti a bolilor la care sunt predispusi copiii.

Incepand cu simptomele care anunta aparitia afectiunilor si cauzele ce stau la baza si pana la tratamentul specific alergiilor – lucrarea reuseste sa intruneasca toate detaliile pe care un adult trebuie sa le stie cu privire la afectiunile care ii pot dauna copilului sau. Reprezinta o lucrare ce trebuie sa se regaseasca in biblioteca fiecarei persoane, intrucat fiecare pagina rasfoita a sa inseamna informatii noi acumulate, care pot fi de folos la un moment dat.

Ce este alergia alimentara si cum o recunoastem?

Alergia alimentara este un raspuns al organismului, anormal, la anumite alimente sau ingrediente folosite in alimente. De mentionat, insa, este si faptul ca exista diferente intre alergiile alimentare si intolerante, intrucat sunt oameni care fac confuzie intre cele doua afectiuni, crezand ca sunt aceeasi problema.

In acest mod, alergiile provoaca un raspuns la nivelul sistemului imunitar, pe cand intolerantele alimentare afecteaza tractul intestinal si nu are manifestari la fel de grave ca in cazul alergiilor.

Inainte de a stii cum pot fi tratate alergiile, este bine de inteles care sunt simptomele ce anunta aparitia unei alergii in organismul copilului. Astfel, manifestarile frecvente ale unei alergii alimentare sunt:

 • Stranutul.
 • Urticaria.
 • Eruptiile la nivel cutanat.
 • Dificultatile in respiratie.
 • Varsaturile
 • Greata.
 • Umflaturile.
 • Diareea.
 • Mancarimile.

Alimente ce pot provoca alergii in randul copiilor

Acum ca am aflat cum se manifesta o alergie alimentara in randul copiilor, este bine sa stim si care sunt alimentele care ii favorizeaza aparitia. Ca sa realizam o scurta lista cu alimentele frecvente, putem include dupa cum urmeaza:

 • Cerealele.
 • Pestele.
 • Arahidele.
 • Ouale.
 • Fructele cu coaja lemnoasa (nuci, alune de padure, migdale, nuci pecan si fistic).
 • Mustarul.
 • Telina.
 • Fructele uscate.
 • Susanul.

In mod evident, acestea sunt doar cateva exemple, insa lista poate sa continue cu altele, in functie de situatie.

Solutii de tratament pentru alergiile alimentare

In ceea ce priveste diagnosticarea si tratamentul alergiilor alimentare, acestea pot fi realizate de medicul pediatru care va propune un set de analize pentru a determina cu exactitate cauzele alergiei, precum si scheme de tratament potrivite problemei in cauza. Totodata, acesta va propune o abordare terapeutica pentru a ameliora simptomatologia existenta, in functie de gravitatea cazului.

Insa, inainte de a ajunge in cabinetul medicului, este bine de stiut cat mai multe informatii despre problema alergiilor alimentare si metodele de tratament naturist cu care poate fi grabita vindecarea acestora. Afla despre un tratament pentru alergii la copii din paginile cartii Vindeca DAI pentru a-ti imbunatati cunostintele despre ce anume presupune aceasta afectiune.

Prin urmare, alergia alimentara este un subiect important ce necesita o atentie sporita, iar persoanele ce detin in colectia personala lucrarea Vindeca DAI pot gestiona optim aparitia acestei afectiuni la copii.

Contact:

+4 0726 718 293

contact@vindecadai.ro

mena