MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Greseli de intretinere a manichiurii cu gel

Greseli de intretinere a manichiurii cu gel

Manichiura cu gel este in ultima vreme aproape o necesitate pentru femeile active, cochete, care isi doresc un aspect impecabil al unghiilor, pentru mai mult timp. Avantajul manichiurii cu gel este ca presupune intretinere la o luna, poate fi realizata in scurt timp, daca in salonul ales exista si dotari pe masura – o lampa de calitate. Exista atat de multe beneficii ale acestui tip de manichiura.

Ar trebui sa fie si o varianta sanatoasa pentru unghiile tale. In acest sens trebuie sa te asiguri ca manichiurista va folosi tehnicile corect, produse de calitate precum cele de la Nolia si ca respecta igiena. Mai mult decat atat, iata cateva greseli ce sunt comune, dar trebuie evitate:

Unghiile roase

Este un tic ce ar trebui stopat, intrucat problemele asociate cu aceasta situatie sunt multiple. De asemenea, in astfel de cazuri gelul nu se mai lipeste la fel de bine pe unghie. Aderenta produselor de acest gen tine cont si de sanatatea unghiilor. Asadar, fara sa risti, desi o manichiurista cu experienta ar trebui sa stie sa te ghideze in aceste situatii, ca nu ar trebui sa iti mai rozi unghiile si ca nu ar fi bine de aplicat gel pe unghia supusa unui astfel de tratament.

Uleiul pentru cuticule

Nu este unul optional. Taierea cuticulelor nici nu este indicata, conform specialistilor. Nici taierea cu pila electrica nu este o solutie de durata. Este necesar in mod absolut sa fie folosit uleiul pentru cuticule. Acestea se vor retrage in timp si vor creste cu atat mai greu. In mod special este recomandat uleiul cu vitamina E, pentru hidratare de asemenea.

Indepartarea gelului de pe unghie cu pila

Desigur ca iti va lua o vesnicie sa faci asta. In plus, este nesanatos. Practic te scutesti din a o mai plati pe manichiurista acum, dar vei plat scump ulterior, pentru ca trebuie sa refaci suprafata unghiei, afectata de agresiunea pilei. Ai nevoie in schimb de pila electrica si de un remover, produse profesionale pe care le vei gasi si la Nolia. Cu acestea toata procedura va dura nu mai mult de 15 minute, usor, rapid, eficient.

Etape sarite in realizarea manichiurii

Calitatea unei manichiuri si rezista acesteia nu este numai despre rapiditatea cu care este executata sau redata doar de aspect. Nu trebuie sarite etapele. Cine face asta fie se grabeste pentru a avea un numar cat mai mare de cliente, fie chiar nu stie procedurile.

Intreruperea ciclului de expunere la lampa

Scoti mana din lampa pentru a raspunde la telefon. Nu faci un lucru bun. Ce se va intampla drept consecinta, nu se observa pe loc, ci ulterior. Manichiura nu va rezista pentru ca produsele folosite nu s-au polimerizat corect la lampa. Iar o lampa de calitate nici nu implica un timp prea indelungat de expunere a maii la lumina specifica. Deci ai rabdare!

Combinatii de geluri

Nu degeaba sunt tot felul de produse disponibile pe piata – sunt de evitat combinatiile de produse. Nu sunt compatibile intre ele si un amestec facut la intamplare practic va oferi rezultate slabe, adica manichiura in cauza nu va rezista.

mena