MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Tutorial handmade – cum sa reciclezi eficient si sa realizezi un ghiveci pentru flori unicat sau un suport pentru creioane

De cand cu noua meserie de mama cu norma intreaga, am observat ca mi-au invadat casa, pe langa jucariile frumos colorate si facatoare de galagie, si o gramada de cutii goale de lapte praf, numai bune de reciclat si de transformat in ghivece pentru flori sau suporturi pentru…orice lucruri marunte care nu-si gasesc locul prin casa.

Si, m-am apucat de treaba! Mie mi-a iesit asa:

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (11)

Pentru acest proiect aveti nevoie de:

– o cutie de lapte praf sau o cutie de metalica conserva

ac, ata, foarfeca

– o bucata de material putin mai gros, cu flori imprimate

-cateva ace de gamalie

-lipici pentru textile

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (2)

Pasul 1

Se intinde bucata de material si se infasoara cutia cu ea, pentru a vedea de cat material avem nevoie. Decupam, avand grija sa lasam cam 2 cm pentru cusaturi in lateral si 5 cm in partea de sus si de jos.

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (3)

Pasul 2

Se insaileaza partea de sus, la fel ca in imagine. Este necesar sa facem un tiv in partea de sus pentru a obtine un aspect cat mai ingrijit atunci cand cutia va fi gata imbracata.

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (4)

Pasul 3

Se intoarce materialul pe dos si, cu ajutorul masinii de cusut sau cu mana, se coase cat mai drept

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (5)

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (6)

Pasul 4

Se introduce cutia de lapte in tubul format, materialul in plus care s-a adunat in partea de jos a cutiei se pliaza si se coase.Trebuie sa avem grija sa lasam 5 cm si in parte de sus

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (7)

Pasul 5

Materialul ramas in partea de sus (cel care a fost insailat) se indoaie in interior si se lipeste cu un lipici pentru textile transparent.

Si, asta a fost tot!

Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (9)

 Tutorial recicleaza cutiile de lapte praf (10)

Felicitari, ati reciclat o cutie din metal intr-un timp foarte scurt si  ati creat cu propriile maini un obiect decorativ unicat, numai bun sa adaposteasca creioanele colorate ale copiilor, periile sau elasticele de par sau orice alte maruntisuri stau ratacite prin casa si doriti sa le pastrati in ordine.

Eu momentan o folosesc ca mini-cos de gunoi pentru scamele pe care le adun de pe jos, atunci cand ajung la ele inaintea bondarului de 1 an si-un pic.Cei care au copii de varsta aceasta stiu despre ce vorbesc, si anume ca un copil care incepe sa descopere casa este cel mai atent si critic explorator.

Daca aveti intrebari va rog sa comentati si va raspund cu mare drag.

Ma bucur si daca imi trimiteti fotografii cu ce ati reusit sa realizati, daca se aduna mai multe produse handmade frumoase le postez aici, sa le poata admira toata lumea.

Spor la treaba, va doresc o zi minunata si plina de inspiratie!

Pentru a vedea produsele handmade realizate de mine care sunt de vanzare, va rog sa dati click aici

mena