MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Profită de timpul petrecut acasă! Inspiră-te pentru amenajarea grădinii – trei trenduri care te vor încânta

Profită de timpul petrecut acasă!  Inspiră-te pentru amenajarea grădinii – trei trenduri care te vor încânta

Carantina vine cu beneficiile ei. Ai acum suficient timp sa te documentezi serios si sa analizezi cu atenție toate detaliile pentru acele proiecte de amenajare pe care le tot amâni.

De exemplu, gradina. Înainte de a începe însă articolul, îți dorim sănătate multă și sperăm ca materialul nostru să te scoată măcar câteva minute din starea de apăsare.

Se spune că cel care plantează o grădină de fapt plantează fericire. Grădinile reprezintă colțul de relaxare și spațiul în care să te recreezi și să te conectezi la natură.

Dacă și tu te numeri printre cei care au privilegiul de a avea un spațiu verde pe care să-l îngrijească, sigur ți-ar plăcea să afli care sunt trendurile care încântă grădinarii pasionați și prin care îți poți transforma oaza de liniște într-un loc frumos organizat.

Cum inspirația vine de la un expert în amenajări mai mereu, echipa de la Fabrica de Profile, producător român de profile decorative, cu portofoliu pe piața internă și internațională, ne-a ajutat să venim în ajutorul vostru cu trei idei de amenajare care încânta privirile și pe care le poti adapta pentru casa & grădina ta. Pe timp de carantină îi găsești pe Skype, Anydesk sau Whatsapp Video așa că te poți consulta cu ei. Până la urmă, virusul trece, visele rămân!

Grădina verticală pentru spațiile mici

Din păcate, dimensiunile grădinilor încep să se micșoreze, multe case neavând nici măcar spațiu exterior în afară de balcon. Cu toate acestea, indiferent de spațiul de care dispui, te poți bucura în continuare de verdeață prin practicarea grădinăritului vertical.

Img gradina verticala

Pentru a realiza o grădină verticală într-un spațiu mai puțin generos:

  • agață vasele pe un perete sau un gard și optează pentru plante cățărătoare
  • folosește ghivece din teracotă, pe care să le așezi astfel încât să obții un perete de verdeață
  • adaugă plantatoare de perete, pe care să le umpli cu tot felul de ierburi

Foișorul, locul de relaxare împreună cu cei dragi

Cei care au grădină și mulți prieteni știu deja cât de des li se trece pragul pentru o sesiune de grătar la iarbă verde. De ce să nu te bucuri de confortul oferit de un spațiu special creat, la adăpost, în care să te relaxezi la un pahar?

Există o mulțime de soluții de amenajare a unui foișor în grădina ta. Ține cont de spațiul de care dispui pentru a stabili dimensiunile foișorului și alege stilul care te reprezintă.

Alege soluțiile decorative propuse de specialiștii Fabrica, realizare din polistiren expandat extrem de rezistent la intemperii și care îți oferă ocazia să personalizezi spațiul conform propriilor nevoi. Regăsești un model de foișor de grădină realizat de ei chiar în imaginea de mai jos.

Folosește calitățile apei

Oricine îndrăgește natura și plantele va aprecia susurul apei de izvor și clipocitul lacului. Iar calitățile calmante și relaxante ale acestora sunt fabuloase. Dar cum nu putem avea pădurea la dispoziție și nici nu este mereu accesibilă o plimbare în natură, poți folosi câteva trucuri în amenajarea grădinii tale.

Astfel, prezența unui element de apă precum o fântână decorativă, cu plante și flori va oferi un spectacol minunat și va transforma locul într-un cadrul de relaxare extrem de apreciat nu doar de tine, ci și de către musafirii care îți trec pragul.

Grădina trebuie să fie spațiul care să vorbească despre tine și personalitatea ta, așadar alege elementele care ți se potrivesc și creează-ți oaza de liniște și relaxare, în mijlocul naturii. În plus, caută sau chiar întreabă-i pe cei de la Fabrica de Profile de modul în care poți crea echilibrul între grădina ta proaspăt amenajată, fațada casei sau elemente de amenajare de exterior. O amenajare nu vine niciodata singură. Pe site-ul acestora găsești, de asemenea, tot felul de produse care să te ajute în aceasta direcție, de la panouri decorative până la plinte decorative.

mena