MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Cel mai bun remediu impotriva racelii – mierea de albine…

Nici nu a inceput bine iarna asta ca sunt mai mult racita decat sanatoasa. Am facut destue eforturi ca sa-mi treaca si nimic. Desi am luat tot felul de ceaiuri si de medicamente impotriva racelii ei bine se pare ca de aceasta data am dat-o in bara cu toate. Nu stiu cum pot fi eu atat de norocoasa de mereu incat sa racesc in cel mai frumos antimp din an. Si cred ca cel mai important lucru pe care l-as putea face ar fi acela sa-mi intaresc sistemul imunitar.

Dar cum eu aproape in fiecare zi consum numai porcarii in loc de mancare nu ma mira faptul ca am probleme. Cand eram mai micuta bunica ma trata cu miere de albine, dar cum am crescut m-am alimentat cu fel si fel de prostii, numai mancare sanatoasa nu mai mananc acum… Si pentru ca mi-am amintit de bunica am incercat sa caut toate retele ei pe care le punea in practica atunci cand noi eram raciti, iar medicamentele pareau ca nu-si fac efectul. Pana una alta nu cred ca ar strica niste miere de albine in ceaiul meu.

Pe langa mireasma ce-mi imbie narile am sa las la o parte si zaharul si am sa ma folosesc de indulcitorul natural. Si pentru ca tot suntem pe timp de iarna ma intreb oare cum or rezista albinele la temperaturi atat de mici si cum pot produce ele miere pe parcursul verii? sunt lucruri care la prima vedere sunt neimportante, mai ales ca nu le vede toata lumea, cum nici toata lumea nu stie exact ce se intampla cu ele.

Iar eu sunt una dintre acele persoane care habar nu are ce se intampla cu aceste mici vietati pe timp de iarna. Si pentru ca sunt o persoana curioasa din fire am facut cercetari pentru a afla mai multe despre albinute si mierea lor. Mai multe detalii am gasit pe www.apis-donau.ro  si poate ca pare o prostie, dar eu una sunt incantata de aceste micute nestemate. Poate ca ar fi timpul sa pretuiesc mai mult toate vietuitoarele din jurul meu, mai ales ca  albinele prin mierea lor m-au tot ajutat sa scap de raceala si intr-un final sa ma simt bine.

Honey

Tot incerc sa-mi amintesc de retetele de ceai ale bunicii. Ea stia cel mai bine ce tip de ceai este potrivit pntru fiecare si bineinteles nu ne lipsea din ceai nici mierea si nici iubirea ei cu care ne sufoca cateodata. E bine de stiut ca in cele mai multe cazuri mierea era cel mai bun terapeut al nostru. Chiar daca eram micuti ne facea placere sa-i golim borcanele cu miere ale bunicii si numai noi stim cata energie si cate prostii faceam.

Dar cele mai frumoase raman tot diminetile noastre pline cu ceai si remediile bunicii, chiar si atunci cand eram tristi sau suparati. Intotdeauna ne spunea ca ne indulceste cu miere casa nu mai fim acrii si sa ne potolim sa stam cuminti. Insa acum imi lipsesc toate acestea si inca ceva, imi lipsesc povestile bunicii legate de toate lucrurile din jurul nostru…

mena