MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Când să ducem copii la psihoterapie?

Când să ducem copii la psihoterapie?

Copiii sunt cel mai de preț lucru pentru fiecare părinte, este esențial să îi avem aproape indiferent de cât de greu ne-ar fi, însă uneori este nevoie de mai mult decât atât pentru a convinge copilul cu privire la ceea ce este mai bine pentru el. Psihoterapia este una dintre cele mai bune metode pentru un copil care nu își dorește să își schimbe bona, să se ducă la grădiniță sau la școală inclusiv să meargă la dentist. Sunt o grămadă de cauze pentru care un copil trebuie să ajungă la psihoterapie, dar mai important decât atât este să îi se ofere toată atenția de care are nevoie din partea părinților pentru a nu cădea în depresie.

Copiii trebuie să știe dinainte la ce să se aștepte, să fie pregătiți pentru viață, iar dacă părinții nu reușesc să le ofere acest lucru este mai bine să îi ducă la un psiholog. Există o serie de lucruri prin care părinții practică psihoterapia pentru ai liniști pe copii atunci când au dificultăți la școală sau acasă, dar și atunci când sunt implicați în pierderi de membri ai familiei sau fobii. În funcție de cât de gravă este problema este important să se țină cont dacă este mai bine sau nu ca aceștia să fie sfătuiți de către părinți sau de către un psiholog. Psihoterapia poate fi de mare ajutor pentru orice copil, indiferent cum este aplicată, împreună cu părinții sau doar copilului. Indiferent de vârsta pe care o are copilul vostru, fie că are 6 sau 16 ani este la fel de important să fie ascultat tot timpul cu privire la ceea ce are de spus, dacă cere ajutor atunci este bine să îl oferiți indiferent de cât de greu v-ar fi. Mai multe informații găsiți si pe https://www.psihart.ro/ pe această temă.

Totodată este la fel de important ca un copil să știe motivul pentru care ajunge să fie adus la un psihoterapeut, astfel el va înțelege că psihologul este persoana care nu îi va vrea decât binele și care îl va ajuta să treacă peste anumite probleme. Sunt o serie de factori ce fac un copil să ceară singur să fie dus la un psiholog, însă de cele mai multe ori cei tineri de împotrivesc în a merge spre un psiholog considerând că sunt nebuni dacă apelează la un astfel de serviciu. Sunt prea tineri pentru a face diferența dintre un psiholog și un psihiatru însă au toate șansele să înțeleagă într-un final care lucru este mai bun pentru viitorul lor.

Pentru un copil este greu să treacă printr-o depresie, ca adult este cu mult mai ușor știind cum să abordeze situația pentru a ieși dintr-o problemă. Adulții sunt buni psihologi cu copii lor însă nu toți sunt atât de răbdători pe cât își doresc și tocmai din acest motiv este mai bine să apeleze la un psiholog care să le rezolve problemele familiare. Cel mai grav motiv pentru care un copil ar putea fi dus la un psiholog este atunci când se întâmplă ca un membru din familie să treacă în neființă sau când părinții se ceartă foarte tare în fața copilului, de asemenea mai sunt cazuri în care copilul este implicat într-un scandal de familie fără să aibă vreo vină.

Psihologul trebuie să devină prietenul adulților și mai ales al copilului, el este cel care va decide ce este cel mai bine pentru ca relația familiară să meargă cel mai bine, poate oferi sfaturi și poate să schimbe mentalități, este persoana cea mai de încredere în care oricine se poate deschide. 

mena