MENA.RO

Blog despre produse artizanale si decoratiuni

Cat de importanta este ventilatia int-un acvariu confectionat manual?

In aceasta dimineata m-am trezit cu o curiozitate pe care vreau sa mi-o satisfac in cel mai rapid mod. Iar curiozitatea mea este legata de cum as putea sa-mi confectionez singura un acvariu pentru pesti? Nu sunt cea mai infocata sau pasionata persoana de acest domeniu, dar pe parcursul mai multor zile am stat in preajma unui acvariu si m-am simtit extraordinar de bine.

De obicei recunosc faptul ca sunt extrem de agitata, mai ales cand ma impotmolesc in anumite problemute la care nu gasesc rezolvare instant, dar privind acvariul m-am simtit extrem de relaxata. Din acest motiv mi-am spus si mi-am propus sa imi achizitionez unul sau sa-l confectionez. Cum am ceva prieteni care au habar despre acest lucru m-am hotarat sa apelez la toate cunostintele lor legat de acest domeniu.

Mai intai de toate mi-au spus sa am grija cu ventilatia din acvariu. Au inceput cu tot felul de detalii si explicatii cum ar trebui sa fie aceasta, cat de importanta este pentru pesti si mai cu seama cum sa o fixez si unde sa o pozitionez. Pana aici toate bune si frumoase numai ca eu nu stiu nimic legat de acest subiect si mai cu seama de unde as putea cumpara un asa numit ventilator de tubulatura sau nu mai stiu ce chestii pentru ventilatia acvariului.

Cand mi-am pus in gand sa realizez acest lucru nici prin cap nu mi-a trecut sa ma gandesc ce implica de fapt acest moft al meu. Si acum pana la urma daca tot m-am hotarat sa fac acest pas nu prea mai pot da inapoi, caci nu este nici frumos din partea mea si parca totusi nu as renunta nici la ideea mea de a avea propriul acvariu cu pesti.

ventilator

Daca nu m-as fi simtit extrem de bine in acele momente cand ii privesc probabil ca nici nu m-as fi gandit in nici un moment la acest lucru. Si cu toate astea mai sunt destule lucruri despre care sunt nevoita sa invat, in special cum trebuie sa le curat apa, ce alege, plante sunt preferatele pestilor, ce tip de pestisori vreau sa-mi cumpar si bineinteles cum le pot oferi eu un mediu optim pentru supravietuirea lor.

In alta ordine de idei nu-i suficient sa stiu doar despre ventilatia apei sau despre nivelul de oxigen din apa pentru pesti. Mare branza nu prea am facut daca m-am interesat numai despre blestemata aia de ventilatie sunt la fel de multe lucruri importante precum aceasta, dar pe care eu nu prea l-am luat in seama.

Cat despre ventilatie am descoperit ca nu se rezuma strict la oxigenarea apei ci si la igienizarea ei. Lucru pe care cei mai multi dintre noi nu l-au avut in vedere sau nici macar nu si-au dat seama de el. Sunt constienta ca nu este deloc usor sa-ti construiesti singur ceva, mai ales cand vine vorba de ceva pe care ti-l doresti.

Eu pentru un moment sunt la capitolul invatat tot ce este legat de supravietuirea pestilor. Nu ma prea pricep eu la mesterit, lipit sau mai stiu eu ce trebuie pentru asamblarea unui acvariu si de aceea am hotarat cu ai mei amici sa investesc cativa banuti intr-un acvariu din magazin. Cel putin pana mai invat putin cum stau lucrurile si mai ales detaliile tehnice pe care ar trebui sa le stie orice pasionat de acvarii cu pesti.

Poate ca pentru mine a fost mai mult un moft acum, deoarece simteam nevoia de ceva relaxant sau ceva care sa-mi produca relaxare in momentele mele de agitatie maxima. Sunt totusi constienta ca odata cu trecerea timpului o sa-i indragesc foarte mult pe ai mei pesti si am sa le ofer tot ce este mai bun.

Dar pana atunci as vrea sa-mi canalizez energia si forta pentru a intelege toate acele chestiuni legate de ei, de supravietuirea lor si mai cu seama de chestiile tehnice pe care niciodata nu le-am suportat, dar a trebuit sa le asimilez. Cu toate astea sper sa nu ma dezamagesc singura si mai mult decat atat sa nu produc pagube esentiale in viata pestisorilor mei. Pentru ca da, nu am de gand sa-i las sa moara fara ca eu sa  nu fac nimic pentru ei.

acvariu-pesti

Nu sunt chiar atat de rea incat sa fac acest lucru si nici nu-mi permit sa-i am pe constiinta. Din acest motiv o sa apelez la toate site-urile de specialitate care sa-mi ofere informatii si sfaturi despre cresterea si intretinerea pestilor. Asta pentru ca imi doresc foarte mult sa-mi achizitionez cati mai multi pestisori, de diverse marimi si cu o coloratura cat mai diversificata. Si da imi doresc foarte multi pesti colorati.

mena